• ATLAS IZLETI
  • - Ponosni na 40 godina iskustva...

Biciklom putovima starih težaka

PRICE ON REQUEST!

Nasuprot Trogira, u kaštelanskom zaljevu smjestilo se Čiovo, šarmantni otok s puno uvala i plaža i bogatom tradicijom. Naš put počinje ispred dominikanskog samostana posvećenog sv. Križu kojem je pustinjak iz Prizidnice kao zavjetni dar iz maslinovog drva izradio i na svojim plećima donio križ visok dva metra. Posjetit ćemo i stari čiovski kamenolom iz kojeg su nekada vrijedne ruke vadile kamen za kamene kuće i uličice.

Put nastavljamo prema pustinji Prizidnice gdje su na klisurama šibanim vjetrom svećenici glagoljaši tijekom godina sagradili predivno svetište Majke Božje. Svoja vrata će nam otvoriti i časne sestre, koludrice, iz samostana sv. Nikole u gradu, koje već godinama ne napuštaju zidine samostana. Tamo ćete vidjeti i simbol Trogira – Kairosa, prema legendi, boga sretnog trenutka. Na ovom putovanju uhvatit ćete mnogo sretnih trenutaka za dugo sjećanje.

Glavne aktivnosti / atrakcije: biciklistička ruta po Čiovu i okolnim mjestima; posjet samostanu sv. Križa, crkvici Gospe od Prizidnice, te samostanu sv. Nikole; vožnja trajektom do otočića Drvenik Veli i ručak u seoskom domaćinstvu.


Plan izleta
- Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:
1. - 3. dan - aktivnosti na području Trogira
- Aranžman se može realizirati u periodu od 01.04. do 30.7. i od 01.09. do 15.10. za grupe od 4 do 30 osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju ili u hotelima s tri zvjezdice dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji, kombijem, mini autobusom ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.