• ATLAS IZLETI
  • - Ponosni na 40 godina iskustva...

Mostar

68€

Gospodarsko, kulturno, sveučilišno, prometno i turističko središte Hercegovine. Podignut u cvjetnoj i vinorodnoj dolini rijeke Neretve ovaj grad je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566.godine u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Iz tog razdoblja i kasnije ostali su vrijedni spomenici kulture. Dolaskom austro-ugarske uprave u ove krajeve zatečeni zanatski način gospodarenja i specifične društvene odnose zamjenjuje industrijsko doba i grad doživljava intenzivnu graditeljsku aktivnost.
Novi način državnog upravljanja, novi materijali, konstrukcije, industrija, željeznica, putovi, javna rasvjeta, vodovod, mostovi, škole sve su to karakteristike Mostara na razmeđu XIX. i XX. stoljeća.
U vremenu poslije Drugog svjetskog rata, Mostar se nastavlja  razvijati i narastao je do veličine od 126. 000 stanovnika. U ekonomskoj oblasti nastaju respektabilni gospodarski kapaciteti kakvi su bili  Soko, Aluminij, Hepok, Tekstilni kombinat, Tvornica duhana i dr.


Plan izleta
- polazak iz hotela prema planu
08:30 - duga vožnja duž obale i rijeke Neretve, kratka pauza u Metkoviću
11:00 - dolazak u Mostar, razgledavanje s lokalnim vodičem
13:00 - slobodno vrijeme za šetnju i shopping
15:30 - povratak uz obalu preko Vrgorca i planine Biokovo
18:00 - dolazak u Makarsku
19:30 - dolazak u Trogir