• ATLAS IZLETI
  • - Ponosni na 40 godina iskustva...

STOPAMA NAŠIH STARIH – OTOK PAG

PRICE ON REQUEST!

1.dan:

-Okupljanje u Trogiru te upoznavanje s itinererom. Vožnja do Zadra, prelazak preko poznatog Paškog mosta te smještaj u Pagu. Upoznavanje grada, njegove kulture i duge te bogate prošlosti uz pratnju stručnog vodiča (stručna nam osoba prenosi doživljaje iz prošlosti, prepričava kako su živjeli naši stari, kako su se zabavljali i što su nosili, te nam pokazujući na primjeru pojašnjavaju dijelove muške a potom i ženske narodne nošnje, pregledavamo tradicionalan nakit, čipku, učimo što je Paški tanac i sl.). Ručak. Obilazak romaničke crkve Marijina uznesenja uz koju se nalaze ostaci franjevačkog samostana u čijem se središtu nalazi gustirna uz koju je povezana legenda o čudesnoj pojavi vode u vrijeme suše, obilazak kule Skrivanat, te ostataka gradskih bedema, i Kneževa dvora. Povratak u hotel/privatni smještaj. Večera. Noćenje

2. dan:

-Doručak. Obilazak Benediktinskog samostana Svete Margarite, u kojem se nalazi vrijedna kapela Sv. Nikole, renesansnog sloga s gotičkim elementima smješten uz zapadni dio gradskih zidina. Pregled kolekcije od preko 127 eksponata paške čipke (koja je zaštićena kao UNESCO-vo nematerijalno dobro), a koje sestre benediktinke čuvaju i sakupljaju više od 150 godina. Ručak. Povratak u samostan, radionica u kojoj uz pomoć sestara benediktinki učimo kako plesti čipku. Preuzimanje naših radova koji nam ostaju kao vesela uspomena na radionicu, te mogućnost kupovine složenijih radova. Povratak u hotel/privatni smještaj. Večera. Noćenje

3. dan:

-Doručak. Ponovni odlazak sestrama benediktinkama, no ovaj put na lekciju iz kuharstva (Više od tri stolječa one pripremaju slasnu i mirisnu deliciju „zlatne paške baškotine“, i predstavljaju dio bontona i obiteljskog prestiža, njima se obično časte gosti te liječe bolesnici uz šalicu čaja). Učenje kako zamijesiti tijesto, ostaviti da se diže, razvlačenje i slaganje u velike tepsije, prvo i drugo pečenje, te postupak sušenja. Nakon završetka slijedi zajednička „marenda“ gdje se vruči zlatni prepečenac maže sa domačim maslacem i poslužuje uz domaći čaj od ubranih trava. Odlazak na seosko imanje na ručak gdje se poslužuju domaća jela (janjetina sa žara, koja je specifičnog okusa jer je uzgajana na otoku soli te se hrani kaduljom i  škrtom sitnom travom posutom posolicom koju nanose česte zimske bure, mladi ovčji sir, Paški sir, pršut, masline i maslinovo ulje, vina, rakije…). Šetnja vinogradom te upoznavanje sa posebnom paškom sortom, koje je zbog svojih svojstava dobilo ime „Paška žutica“. Mogučnost kupovine ovih proizvoda. Zabava uz dalmatinsku pjesmu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

4. dan:

-Doručak. Odlazak u prostorije „Paške glazbe“ gdje uz pratnju instrumenta „mišinice“ (obrađena ovčja ii kozja koža sa cjevčicom za upuhivanje zraka i glazbalom „dvojnice“ na dnu instrumenta) učimo plesati „Paški tanac“. Organiziran oproštajni ručak uz koncert Paške glazbe, te zajedničko plesanje poznatog „Paškog kola“. Na povratku svraćamo u Pašku solanu gdje razgledavamo najveću solanu u Hrvatskoj, upoznavanje sa proizvodnjom, postrojenjem i načinima oplemenjivanja soli. Mogučnost kupovine soli za jelo ili soli za kupanje (  Pakiranja soli nude se u mirisima bora, lavande, mandarine, ružmarin, eukaliptus sa mentom i borom. ). Povratak u Trogir


Plan izleta
  • Trogir Rent a Scooter
    Veliki izbor skutera po pristupačnim cijenama
  • Rent a Bike
    Veliki izbor bicikla po pristupačnim cijenama..
  • Rent a Boat
    Veliki izbor brodica i glisera po pristupačnim cijenama
  • Rent a Car
    Trebate auto za najam,kombi ili vožnju sa vozačem,uvijek imamo spremno vozilo za Vas