• ATLAS INFORMACIJE
  • - Sve na jednom mjestu za vas...

Uvjeti poslovanja


Objašnjenje tipova smještaja
SOBESoba 1/1 Soba za jednu osobu
Soba 1/2 Soba za dvije osobe
Soba 1/2+1 Soba za tri osobe
APARTMANIStudioA2 Studio apartman za dvije
StudioA2+1 Studio apartman za tri osobe
StudioA2+2 Studio apartman za četiri osobe

A2 Apartman za dvije osobe
A2+1 Apartman za dvije osobe plus pomoćni ležaj
A2+2 Apartman za dvije osobe plus dva pomoćna ležaja
A2+3 Apartman za dvije osobe plus tri pomoćna
A4 Apartman za četiri osobe
A4+1 Apartman za četiri osobe plus pomoćni ležaj
A4+2 Apartman za četiri osobe plus dva pomoćna ležaja
A4+3 Apartman za četiri osobe plus tri pomoćna ležaja
A6 Apartman za šest osoba
A6+1 Apartman za šest osoba plus pomoćni ležaj
A6+2 Apartman za šest osoba plus dva pomoćna ležaja
A8 Apartman za osam osoba
A8+1 Apartman za osam osoba plus pomoćni ležaj
A8+2 Apartman za osam osoba plus dva pomoćna ležaja

REZERVACIJE I PLAĆANJE
Upiti i rezervacije smještaja primaju se elektroničkim putem, pismeno ili osobno u poslovnici agencije. Prilikom izvršene rezervacije gost u cijelosti prihvaća ove Opće uvjete pružanja usluge smještaja. Drugim riječima sve što je navedeno u ovim Općim uvjetima postaje pravna obveza kako za gosta, tako i za agenciju. Agencija stavlja na raspolaganje gostu sve relevantne informacije u svezi s putovanjem, te mu nudi paket putnog osiguranja i osiguranje od otkaza. Prilikom rezervacije gost je obvezan dati podatke koje od njega zahtjeva proces rezervacije. Za potvrdu rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju ovisno o odabranom modelu plaćanja. Ostatak iznosa plaća se najkasnije 15 dana prije početka korištenja usluge smještaja ili kod pružatelja usluge na dan dolaska u smještaj. Gost je upoznat s modelom plaćanja prilikom potvrde rezervacije. Napomena za plaćanje karticom – kreditnu karticu teretimo za iznos izražen u kunama po prodajnom deviznom tečaju HNB na dan terećenja kartice ili u EUR.

PRAVO AGENCIJE NA PROMJENE I OTKAZ
Agencija može promijeniti ili otkazati rezervirani smještaj ako prije ili za vrijeme trajanja odmora nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu izbjeći niti otkloniti. Rezervirani smještaj može se zamijeniti samo uz odobrenje gosta i to smještajem iste ili više kategorije i po cijeni smještaja po kojoj je gost potvrdio rezervaciju. Ako je zamjenski smještaj moguć samo u objektu više kategorije i po cijeni većoj za 15% od cijene uplaćene rezervacije, agencija ima pravo naplatiti razliku u cijeni uz prethodno odobrenje gosta. Ukoliko agencija nije u mogućnosti ponuditi zamjenu, agencija zadržava pravo otkaza rezervacije uz prethodnu obavijest gostu najmanje 7 dana prije početka korištenja usluge, te jamči povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa. Ukoliko nije u mogućnosti ponuditi zamjenu na dan početka korištenja usluge, agencija će se truditi gostu pružiti informaciju o smještaju koji nije u ponudi agencije i jamči povrat kompletnog uplaćenog iznosa.

PRAVO GOSTA NA PROMJENE I OTKAZ
Ukoliko gost želi promijeniti ili otkazati rezervaciju nakon uplate akontacije, mora to učiniti pismeno (e-mailom, poštom ili faksom). U promjenu spada promjena broja osoba ili datuma početka i/ili završetka korištenja usluge najkasnije 30 dana prije početka korištenja usluge. Promjena smještajne jedinice i svaka promjena unutra 30 dana prije početka rezervacije te tijekom korištenja rezervacije smatra se otkazom rezervacije. U slučaju da promjena rezervacije nije moguća i gost iz tog razloga odustane od rezervacije, primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkaza rezervacije. Datum primitka pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova i to na sljedeći način:
· za otkaz do 30 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se 30% od cijene smještaja,
· za otkaz od 14 do 9 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se 50% od cijene smještaja,
· za otkaz od 8 do 2 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se 80% od cijene smještaja,
· za otkaz 1 dan prije početka korištenja usluge, ili ako gost ne dođe ili otkaže unutar rezerviranog termina, naplaćuje se 100% iznosa ukupne cijene smještaja.
Dužnost agencije je brinuti se o provedbi usluga, a također i o izboru pružatelja usluga, brinuti o pravima i interesima gosta sukladno dobrim običajima u turizmu. Agencija izvršava sve navedene obveze u potpunosti i na opisani način, osim u izvanrednim okolnostima.